Om oss

Hej! Va trevlig att du har hitta hit.

Vi som driver Fridhem Farm heter Sigrid och Robert Blomberg. Robert är uppvuxen i Bergkvara och Sigrid kommer från Norge. Tilsammans har vi barnen Filippa och Ludwig, och vår Golden Retriver Lasse. Tre katter och ca 300 hönor.

Fridhem farm startades hösten 2021 då vi lite plötsligt fick 100 hönor från ett närliggande hönseri. Vår lilla gård är belägen strax utanför Norra Tång i Torsås kommun. Sen dess har vi köpt in lite flera hönor, och har massa projekt på gång.

Här odlar vi med täckodling och med gödsel från egna djur eller från gårdar i närheten. Vi odlar giftfritt och efter ekologiska principer där vi jobbar med naturen. Vi försöker låta bli att gräva en massa, och klurar på olika sätt att ta tillvara på regnvatten.

Hönsen håller vi som grönbeteshöns i flyttbara vagnar og hagar så att de kan vara ute och beta ute hela växtsäsongen. Då kan de sprätta, äta kryp, gräva och sandbada. Det är en fröjd för ögat att se hönsen i sitt rätta element. På vintern är de inne med möjlighet att gå ut i en stor hage. q24 restriktioner från jordbruksverket pga fågelinfluensa måste just nu fåglarna hållas innomhus. Vi har i väntan på vår stora växthustunnel byggt stora uterum av spillvirke och byggplast till hönsen så de kan komma ”ut” och få lite dagsljus och känne marken under fötterna, samtidigt som de hålls skilda från vilda fåglar.